Kiemelt ajánlataink:

Kata 2-es apartmanunk július 20 -tól 10 éjre 1 - 2 fő részére 45, 3 fő részére 50 euro/nap/ apartman áron!

További infó:

Olíva telepített lakókocsi június 30-tól 6 éjszaka 1-4 fő részére 150 euro/lakókocsi/6 nap.

További infó

Olíva telepített lakókocsi augusztus 17-től 4 éjszaka, 1-4 fő részére 100 euro/lakókocsi/4 nap.

További infó

Az 1979-es fölrengés évfordulóján

1979. április 15-én reggel Újvidéken, az egyik focipályán feküdtem a Temerini út mellett és a zöld friss tavaszi fű hajtásait harapdáltam, amikor a rádió bejelentette, hogy katasztrofális földrengés rázta meg Montenegró tengerpartját. A földrengés hírének hallatán eszembe jutott, hogy Tito az igaloi villájában tartózkodik, de elsősorban nem miatta aggódtam...

A Mercalli skála szerint 9 -es erősségű földrengés 7:19:50 -kor történt, 10 másodpercig tartott. 101 halálos áldozatot követelt és a több ezer sérült közül 159-en szenvedtek súlyos sérüléseket. Epicentruma Bar és Ulcinj között volt a tengerben, 30 km mélyen. Ez a mélység okozhatta azt, hogy egész Montenegró területén súlyos károkat okozott.


Gyönyörű volt az idő, Húsvét vasárnapja volt. Egy olyan kivételes év volt az, amikor a katolikus és a pravoszláv Húsvét egybeesett. Ennek is köszönhető, hogy relatív kevés áldozata volt a katasztrófának, mert sokan a természetben, köztereken tartózkodtak.


Ma, a földrengés 40. évfordulóján, a földrengés egyik át és túlélőjével körbejártuk Ulcinjt!
- Előtte pár nappal már voltak kisebb rengések, de az után mindenki azt gondolta, hogy elmúlt a veszély.
Éppen a tusoltam, amikor a föld elkezdett mozogni. Egy pillanatról a masikra elment a víz. Beszappanozva futottam ki az utcára. A következő napokat Ulcinj főterén beszappanozva, izzadtan, a part melletti dzsámi helyén álló sátorban töltöttem. Nem mertem bemenni egy épületbe sem. A Mala Plaza melletti falon üldögéltem, ott is éreztem, hogy többször remegett a föld. A tenger pedig tükörsima volt.
Most, 40 év után nem ismerek az akkori Ulcinjra - mondta el, a borzalmakat átélő, Maria Martini, (aki az anyukám).

Este 7 órakor az Ulcinji képviselő testület emlékülést tartott. Ott többen emlékeztek a történtekre.

No votes yet