+36309384988

Élet a lakókocsiban – interjú Hegedűs Anitával

Milyenek voltak régebben a nyaralásaid?

Hegedűs Anita – Kotor apartman:

– Régebben utazási irodáknál foglaltam szállást, aztán az internetet használva már önállóan foglaltam le a szállásokat. 

Milyen szállásokat vettél igénybe?

– Mindig apartmanban nyaraltam, valahogy soha nem vágytam hotelbe, a közös reggelikre, vacsorákra. Nem szeretem a kötöttségeket. Szívesebben ittam meg a reggeli kávémat a kibérelt apartman teraszán, sokszor pizsamában és ha kellett szívesen készítettem egyszerű ebedet vagy vacsorát. 

Hogyan kerültél kapcsolatba a lakókocsis nyaralással?

– Ez egy hosszú történet: régebben meg sem fordult a fejemben a lakókocsis nyaralás. Szüleimmel soha nem jártam kempingben, így nem is ismertem a kempingezés érzését, de az biztos, hogy a szabadság egyfajta megnyilvánulásának gondoltam, de nem érdekelt. Aztán munkám során Montenegróba keveredtem.  Aztán már egyre többet voltunk itt Csernai Árpáddal. Az első Montenegróval foglalkozó fórumon volt egy állandó hozzászóló, akiről kiderült, hogy valaha együtt dolgoztunk a rádióban.

Ő és felesége is szeretik Montenegrót, ha tehetik itt vannak Kumborban. Ott van egy telepített lakókocsijuk. Két nap múlva este már ott voltunk nálunk Kumborban. Hangulatos kis lakókocsi, elősátor és egy kis terasz. Pali barátunk hazai pálinkával kínált, közben megnézte a roston sülő csevapot és kolbászt. Majd megmutatta a kempinget… és ekkor már tudtam, hogy ez a “feeling” levett a lábamról. A korábban elképzelt szabadságba úgy rendesen belecsöppentem…és hihetetlenül jól éreztem magam.

Innentől kezdve sokat voltunk Kumborban. Pali mindig azt mondta, hogy gyertek ti! Itt a szabadban jobb! Míg itt voltak többször átmentünk Kumborba, heti program volt a közös sütkérezés, sörözés. Ezek után nem is volt kérdés, hogy amikor Árpi talált egy lakókocsit, igent mondtam a megvételére. Magunknak vettük, de gondoltuk, hogy megpróbáljuk kiadni. Május elején kezdtük hirdetni és megtelt egész nyárra. Ekkor vettünk egy másikat, amit kimondottan magunknak rendeztük be. Így kezdődött…

Mióta foglalkozol telepitett lakókocsik kiadásával? 

– Ez lesz az ötödik szezonunk. Közben Paliék lakókocsija eladóvá vált és mi megvettük azt. Két lakókocsit adunk ki. Az egyiket tehát Kumborban, a másikat az öböl másik oldalán, Lepetane-Opatovóban. 

Milyen a lakókocsik felszereltsége? 

– A lakókocsik úgy vannak felszerelve, mint amilyenben mi is szívesen nyaralnánk. Az ágyak kényelmesek, az elősátorban van főzesi lehetőseg, villanytűzhely sütővel, mikró, edények, vízforraló kancsó, kávéfőző, hűtőszekrény, stb. Mind a két lakókocsi klimatizált, közel van a tengerhez. 50 méter séta es fürödhetünk.

Miért előnyösebb a lakókocsis nyaralás es kinek ajánlod? 

– A lakókocsis nyaralást azoknak ajánlom, akik szeretik a természetet, a kötetlenséget, a tenger közelségét. A kempingben akár egész nap fürdőruhában lehetünk ez ott természetes. Továbbá ajánlom azoknak, akik szívesen barátkoznak másokkal, akár más nemzetiségűekkel, szeretnek a szabadban sütkérezni és inkább az önellátó nyaralást helyezik előtérbe és költséghatékonyabban szeretnének nyaralni. 

Mikor ideális a lakókocsik foglalása?

– A lakókocsit már február – márciustól érdemes foglalni, főként azoknak, akiknek kötött a szabadságuk.

Mi negyedik éve töltjük a nyarunkat lakókocsiban, évente kb. 100 – 150 napot. Új barátságok alakultak ki, figyelünk egymásra, segítjük egymást. És a fügefa alatti éjszakákba nyúló beszélgetések napról napra feltöltenek minket.

A lakókocsik részletei:

Telepített lakókocsi Kumborban – Babér
Telepített lakókocsi Opatovoban – Oliva

Vélemény, hozzászólás?