Mégsem marad el az idei szezon Montenegróban! 

Apartmanjaink is újra foglalhatóak. https://kotor-apartman.info

Június 1-től megnyíltak Montenegró határai azon országok állampolgárai részére, ahol a 100 000 főre eső Covid betegek száma nem haladja meg a 25 főt. Magyarország most ebbe bőven belefér! Egyenlőre az biztos, hogy Szerbia irányából megközelíthető.
 

A földrengette város

Az Óváros az öreg Bar 5 kilométerre van a kikötőtől a Rumija hegy lábánál. A régi házak, falak igen jó állapotban maradtak, annak ellenére, hogy az 1979-es földrengés hatalmas károkat okozott a térségben. Bár óvárosában úgy érzi az ember, mintha megállt volna az idő. Alig van mozgás, a montenegrói emberre jellemző komótosság a jellemző. A házak erkélyén fekete ruhás öregasszonyok ücsörögnek, férjeik mellettük kávéznak. A gyerekek pedig félig pucéran tüsténkednek a felnőttek körül. Generációról generációra változatlan maradt minden. A tradíció viszont meghatározó. Az ódon falak között, szó szerint az utcán zajlik az élet.
Az 1979-es földrengés nyomai jól láthatóak az óváros fölött emelkedő várban, ami ott nagyobb károkat okozott, mint a lakott területen. Összefogással részben újjáépítették a várat. Az építkezést fotókiállítás keretében láthatják a turisták.


Az Ön böngészője nem támogatja Flash lehátszását,
ami a videó lejátszásához szükséges