+36309384988

Pünkösd Montenegróban

Montenegró májusban a legszebb. A tengermelléket ekkor lehet leginkább felfedezni, kellemes a napsütésben kirándulni és természetesen strandolni is. Sutomoret azért választottuk központi helyszínül, mert innen könnyen megközelíthetőek azok a nevezetességek, amiket feltétlenül megtekintünk a hét nap folyamán. A kirándulásra első sorban azoknak a jelentkezését várjuk, akik szívesen részt vesznek szervezett programokban, de jöhetnek azok is, akik strandolni, szórakozni szeretnének. A hét napban mindenre lesz lehetőség.

Elszállásolás: Hotel Korali 2*, félpanzióval, 2-3 ágyas szobákban.

Program:

Május 25. csütörtök       Indulás a délutáni órákban Vásárosnaményból, az M3-as és az M5-ös vonalán Budapest és Szeged érintésével. Az autópálya melletti parkolókban, benzinkutakon fel lehet szállni a buszra.

Május 26. péntek            Érkezés Sutomoreba, szállás elfoglalása, vacsora

Május 27. szombat         Reggeli, szabadprogram, vacsora

Május 28. vasárnap        Reggeli, kirándulás a Szkadari tóhoz. Vacsora a Szkadari tó partján.

Május 29. hétfő               Reggeli, délelőtt szabad program, délután kirándulás Stari Barba és az Ada Bojanához. Vacsora a Bojana folyón.

Május 30. kedd                Reggeli, Kirándulás Njegušiba, a sonkafaluba és a Lovćen hegy csúcsára. Vacsora

Május 31 szerda               Reggeli,  Kotori öböl, hajókirándulás, Kotor, Tivat. Vacsora

Június 1. csütörtök          Reggeli, szabad program, vacsora

Június 2. péntek              Reggeli, indulás haza

A programok részleteiben a változtatás jogát fenntartjuk! 

Utazás: autóbusszal

Elszállásolás: Sutomoreban, a tengerparton lévő, 2-3 ágyas 2*-os szobákban, félpanzióval. Minden szoba fürdőszobával felszerelt.

Élelmiszerüzlet, pékség 350 méteren belül. Sutomore központja pár percnyi sétára található.

Kapcsolatfelvétel:

Hegedűs Anita  (munkanapokon 16 órától 20 óráig és hétvégenként 10 – 20 óra között)

További infók a Facebook-on, is!

Montenegro – Kotori öböl és Bar környéke Facebook csoport

Ár és fizetési feltételek: 480,- Euro/fő

Az ár magában foglalja:

  • a szállást a 2*-os Hotel Koraliban
  • a félpanziós étkezést (reggeli, vacsora)
  • a kirándulásokat
  • a buszköltséget,
  • magyar nyelvű idegenvezetőt
  • az idegenforgalmi adót.

A szobák 2-3 ágyasak. Az egyágyas szoba felára 11 euró naponta.

A kirándulást minimum 30 fő jelentkezése esetén indítjuk.

Az ár nem tartalmazza a kirándulások során felmerülő belépődíjakat és egyéb költségeket.

Kirándulások:

Kirándulás a Szkadari tóhoz vacsorával

Vacsorával egybekötött hajókirándulás a Szkadari tavon.

Aki már járt Montenegróban tudja, hogy ez a kis ország mindig meglep minket egy kis csodával. Egy ilyen kis csodában lehet részetek, ha eljöttök velünk egy Szkadari tavi kirándulásra, amelynek a végén egy olyan étteremben vacsorázhattok, ahová csakis hajóval lehet eljutni.

A program:

15:00 – Indulás Virpazarból hajóval

16:30 – Érkezés Pješačac-ra

16:30 – 19:30 -Szabad program (strand, fürdés)

20:00 – Svédasztalos zenés vacsora

22:00 – Indulás vissza Virpazarba

22:30 – Érkezés Virpazarba

A hajókirándulás útvonala:

Virski kanal (Vir csatorna) – elhajózás a Vranjina halászfalu mellett – Lesendra sziget és erődítmény – Sveti Nikola kolostor – Grmožur, a montenegrói Alcatraz) – Raduš, a Szkadari tó legmélyebb pontja (60m) – Pješačac étterem

Kirándulás Stari Bárba és az Ada Bojanához

A montenegrói Stari Bar (magyarul Régi Bar) romváros az Adriai-tenger partjától, a kikötővárosként és turistacentrumként működő modern Bartól 5 kilométerre keletre, a Rumija-hegység lábánál terül el. A helyszínen talált kerámia- és fémleletek szerint i. e. 800-ban már lakták a területet, valószínűleg valamely illír törzs. A városkát öt évszázaddal később, a kelet-adriai partvidék római megszállásának idején nagyrészt lerombolták. A város kisebb része azért megmaradt, a hangulatos kiskocsmák, a kézműves portékákat kínáló helyileg segítségével egy olyan helyre utazunk, ahol az az érzésünk, hogy megállt az idő. Az óvároshoz vezető úton található az ország (és többek szerint Európa) legidősebb élő olajfája, ami több mint 2000 éves. Mára már a város jelképe lett. A fa a mai napig hoz termést! Kirándulásunk során természetesen ezt is megnézzük és legendákat is mesélünk majd róla.

A nap következő állomása az Ada-Bojana lesz, mely egy sziget Montenegróban, Ulcinjtól 15 km-re. A szigetet a Bojana folyó deltája hozta létre, Montenegró legdélibb csücskén található az albán határtól alig néhány száz méterre. A folyó az Adriai tengerbe torkollik. A Bojana montenegrói ágán cölöpökre épült éttermek, hangulatos bárok várják az odalátogatókat.

Kirándulás Njegušiba a sonkafaluba és a Lovćen csúcsára, Petar Petrović Njegoš mauzóleumába.

Njeguši egy kis hegyvidéki falu, mely a Lovćen lejtőin fekszik. Nagyon kevesen élnek itt fent, és szinte minden háznál készítenek bort, sajtokat, mézet és ami az egyik leghíresebb, ami a legtöbb bevételt hozza számukra, az a sonka. Kirándulásunk során elmegyünk a falu legrégebbi húsfüstölőjébe, ahol megtudhatjuk hogy készül a njeguši sonka, a pršut, igény szerint kóstolót is kapunk egy pohár vörös bor kíséretében.

Ezt követően buszra szállunk és felmegyünk a Lovćen hegy csúcsára, ahol megtekintjük és aki fel akar fel is mehet Petar Petrovic Njegoš fejeledelm mauzóleumába.

A misztikus kinézetű építmény különös történettel rendelkezik. II. Petar Petrović-Njegoš 1813 és 1851 között élt (37 évesen halt meg). Ő volt a leghíresebb montenegrói költő, filozófus, Montenegró püspöke. Még életében egy kis kápolnát épített a Jezerski hegy tetejére. Kívánsága az volt, hogy a saját kápolnájába temessék el.

Kirándulás a Kotori öbölbe

Ezen a napon busszal elmegyünk Tivatba, ahol hajóra szállunk és megnézzük az öböl néhány nevezetességét.

A kotori öbölben Perast városa előtt van két kis sziget a Szent György és a Gospa od Škrpijela ( Szirti Madonna szigete ). Az utóbbi mesterséges sziget, nagyon régen még 1630-ban hozták létre. A sziget alakulását több legenda is övezi. A legismertebb legenda szerint a peraszti halászok amikor arra halásztak egy hajótörés utáni napon, egy sziklán megtalálták Szűz Mária ikonját. Ezután elhatározták, hogy ezen a helyen létrehoznak egy szigetet. Nagy tengerjáró hajókkal köveket hozattak és a tengerbe dobták. A sziget gyorsan elkészült és a templomot is felépítették a szűz tiszteletére. A templomot és a szigetet is megnézzük a hajókirándulás során.

Ezután továbbmegyünk Kotor városba, mely egy nyüzsgő kisváros, a sikátoros, hangulatos óvárosa kihagyhatatlan! A kotor óváros felfedezése után visszahajózunk Tivatba, ahol egy modernebb világba csöppenünk. Nevezetesen a Porto Montenegro luxuskikötőjébe invitáljuk vendégeinket.

 

Szervező partnerünk: Next Travel uazási iroda, Bar

További infók a Facebook-on, is!

Érdeklődését az alábbi űrlapon küldheti el.

Pünkösd Montenegróban

Bemutatkozás

  • Apartmanjaink Montenegróban, a Kotori-öböl partján, maximum 100 méterre a parttól egész évben kiadók.
  • A Podgoricába repülővel érkező vendégeinknek segítünk a transzfer szervezésben.

Elérhetőségek

Kapcsolatfelvétel:

Hegedűs Anita  (munkanapokon 16 órától 20 óráig és hétvégenként 10 – 20 óra között)

  • Telefon: +36309384988 (Viberen és WhatsAppon is)

További infók a Facebook-on, is!